Glædelig jul og rigtig godt nytår 

Kommunalvalget er overstået og jeg vil gerne takke hver og en, som har stemt på mig og Socialdemokratiet. Og jeg glæder jeg mig over, at kommunalvalget endte med en konstitueringsaftale mellem alle partierne i kommunalbestyrelsen. Jeg tror ikke, det er set mange steder, at det er en samlet kommunalbestyrelse, som sætter retningen for de næste fire år.

Den afgående kommunalbestyrelse har også holdt sit sidste møde i denne periode og jeg kan roligt sige, at vi efterlader kommunen i flot stand til den kommunalbestyrelse, der træder sammen efter nytår. Vi kan konstatere, at økonomien er sund og solid. Med afsæt i Rødovrestrategien er vi godt i gang med en udvikling, som på alle måder sender Rødovre i en god retning med en stærk velfærd. Og vi har sat fart i den grønne omstilling. 

Det er alt sammen noget, som vil sætte positive spor mange år fremover, og som giver de bedste muligheder for at fortsætte den gode udvikling, kommunen er inde i. Det synes jeg, er flot. Især set i lyset af, at vi har gjort det på et bagtæppe af en af de største kriser i samfundet siden anden verdenskrig.

Den afgående kommunalbestyrelse efterlader også en god tradition for godt og tillidsfuldt samarbejde. Jeg vil gerne sige tak til hver og en for det gode samarbejde – en tak for, at alle har fastholdt et stærkt fokus på det bedste for vores kommune, borgere og medarbejdere. 

Min tak gælder også alle kommunens dygtige medarbejdere, ledere og direktionen. Uden dem kunne vi hverken skabe planerne for at gøre Rødovre endnu bedre eller føre dem ud i livet. 

2021 har været gavmild med de gode oplevelser – store som små. Lige fra en lokal OL-medaljevinder over vores velbesøgte og meget festlige Rødovredag i strålende solskin til vores pensionist skovtur og den længe ventede åbning af broen over Jyllingevej. Vi har ikke kedet os, og med de mange fornøjelige, inspirerende og opløftende oplevelser i baghovedet er julen faldet over os.

Nu tager vi hul på 2022, og det er på mange måder et nyt kapitel. Vi har mange nye projekter og planer, der kommer til at præge Rødovre kommune i tiden, der kommer. Den nye Kommuneplan er netop sendt i høring. Og budgettet sætter fart i mange vigtige projekter.

Udrulning af fjernvarme. En ny cykelstrategi. 100 mio. kr. til idrætsfaciliteter. Minimumsnormeringer i daginstitutionerne to år før tid. Rengøring til ældre – og en hel masse andet. Alt sammen noget som gør en forskel for mange her i Rødovre. 

Men desværre er det også en svær tid lige nu.

Da coronakrisen startede havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at corona igen sætter dagsordenen her ved indgangen til det nye år. Men vi vil endnu engang vise, at vores fællesskab er stærkt. Vi vil overvinde den virus og vende tilbage til vores gode gamle liv her i Rødovre.

Tusinde tak for året der er gået. Året 2021 har haft meget godt at byde på. Og det skal vi sætte pris på. Ligesom 2022 vil have en masse at byde på – som vi skal glæde os til.

Så lad os ønske hinanden glædelig jul og et godt nytår. Lad os passe på hinanden. Og lad os nyde alt det, der gør det godt – og sjovt at bo i Rødovre.

Afslutningsvis vil jeg sende en særlig tak til de mange, der tager sig af vores ældre, svage og syge borgere i denne svære tid. Tak til dem der passer på os – og alle de andre, som holder samfundet i gang. Også når de fleste holder fri.

Jeg vil ønske alle i Rødovre en glædelig jul og et rigtig godt nytår.

Britt Jensen
Borgmester i Rødovre