Rigtig godt nyt år og velkommen til 2021

Tiden går og sikke et år vi har haft. Det har været et år, som vi aldrig vil glemme. Hele året har været påvirket af corona.
Det har været en virkelig svær og hård tid for alle. Men det er i krisetider, at man finder ud af, om man er det rette sted. Og det er vi i Rødovre. Krisen har nemlig vist, at vi er et stærkt fællesskab, der står skulder ved skulder, når vinden blæser. 

Jeg har været imponeret over vores fællesskab og hvordan vi har formået, at stå sammen alle sammen. Vi har kæmpet mod corona og jeg tror, vi aner lidt lys forude. Det har været fantastisk at opleve, hvordan alle har taget ansvar og har gjort alt, hvad de kan, for at passe på sig selv og på hinanden. Jeg vil også sende en særlig hilsen og tak til alle kommunens medarbejdere, der gennem året har ydet alt, hvad de kan for at give Rødovres borgere bedst mulig service og tryghed i en svær corona-tid.

Her ved indgangen til et nyt år er det på sin plads at fortælle lidt om mine prioriteringer for det kommende år.

Vi skal have vores gode sociale liv tilbage

Jeg håber vitterlig, at 2021 bliver året, hvor vi igen kan mødes og være sammen og få vores gode sociale liv tilbage. Det er vore fællesskab og sociale netværk, der gør Rødovre til noget helt særligt. Det er vores DNA.

Jeg tænker også på vores foreningsliv, som er med til at skabe stærke fællesskaber og en fælles identitet i Rødovre. Det er en vigtig del af det danske velfærdssamfund. Vi har så mange ildsjæle, som bruger mange timer på fællesskabet og på at gøre sammenholdet stærkt. Tusinde tak for indsatsen.

Styrket velfærd er vigtigst for mig

Jeg har altid været optaget af, at alle borgere i Rødovre får et godt liv. Og jeg er meget bevidst om, at kommunen bedømmes på, hvordan vi behandler vores svagest stillede borgere. I Rødovre skal vi have plads til alle. Og jeg er meget optaget at, at vi kan fortsætte med at fastholde og forny vores kernevelfærd i Rødovre. I vores seneste budget har vi sat endnu flere penge af til kernevelfærd for vores børn og ældre medborgere. Og den linje agter jeg at fortsætte.

Jeg vil også gøre Rødovre grønnere 

Corona har sat dagsordenen i 2020. Men vi må ikke glemme de andre udfordringer, som presser sig på, og som også kræver resolut handling. Her tænker jeg ikke mindst på vores miljø og klima. 

Vi skal levere en bedre klode videre til de næste generationer end den vi selv overtog. Det er på høje tid, at vi sætter handling bag ordene og gør alt, hvad vi kan for at stoppe CO2 udledningerne og skabe en bæredygtig kommune. Rødovre har tilsluttet sig projektet DK 2020, som betyder, at vi vil udvikle en klimahandleplan, der sikre at vi bliver CO2 neutral senest i 2050. Det har jeg sat mig i spidsen for i Rødovre.

Støjen skal bekæmpes i Rødovre

Jeg fortsætter min kamp for at mindske støjen fra de store veje. Det gælder både den statslige Motorring 3 og de kommunale veje. Og jeg er glad for, at det lykkedes at få transportministeren på besøg i efteråret 2020. Jeg tog han med på en gåtur i boligområderne langs Motorring 3, så han med egne ører kunne høre støjen fra motorvejen. Vi skal have både støjværn og støjsvag asfalt langs motorringvejen. Det er en kamp jeg håber, at alle i Rødovre vil bakke op om. Jeg har brug for alt den opbakning jeg kan få – for det bliver ikke let!

Vi skal inddrage borgerne langt mere i beslutningerne

Vi er et stærkt fællesskab, og vi skal udvikle Rødovre sammen.

Derfor involverer jeg borgere, brugere, medarbejdere og politikere i de beslutninger, der skal tages. Det kvalificerer debatten og beslutningerne, når der er flere med. Jeg bliver også selv klogere, når de personer, der til daglig bliver påvirket af beslutningerne, kommer med deres input.

Stærk styring af økonomien

Jeg vil først og fremmest fastholde en stram styring af vores kommunale økonomi. Der bliver ikke med mig som borgmester slækket på de stramme tøjler om Rødovres økonomi. En stærk og sund økonomi er borgernes garanti for, at der er penge til den gode velfærd. 

Vi går mod lysere tider

Tak til alle borgere, medarbejdere, foreninger og erhvervsliv for året, der gik.

2020 har været et hårdt og svært år for mange. Der er mange lokale virksomheder, der har haft det svært. Rødovre Kommune har bl.a. fremrykket investeringer for mere end 38 mio.kr. for at hjælpe. Men det er ikke nok. Jeg vil opfordre til, at vi alle sammen støtter og handler hos de lokale virksomheder i Rødovre, når vi har mulighed for det.

Heldigvis går vi nu alle mod lysere tider. Vaccineprogrammet er i gang og vi kan forhåbentlig snart ses igen. Men vi skal holde ud i nogle måneder endnu.

Pas godt på jer selv og hinanden.

Jeg glæder mig til et nyt spændende år.