Vi har knækket smittekurven

Corona har været vores følgesvend det seneste år, og vi har affundet os med, at Corona spiller en central rolle i vores dagligdag. Vi har lært at leve med den. Vi har lært at danse med den. Og jeg tror, at vi skal indstille os på at håndtere den i en rum tid endnu.

Men tiden er heldigvis vores ven. For hver dag der går, bliver flere og flere vaccineret. Det betyder, at vi hver dag kommer et lille skridt nærmere vores normale liv.

Det har været en virkelig svær og hård tid for alle. Men det er i krisetider, at man finder ud af, om man er det rette sted. Og det er vi i Rødovre. Krisen har nemlig vist, at vi er et stærkt fællesskab, der står sammen – skulder ved skulder, når vinden blæser. 

Og de seneste uger har vores fællesskab igen vist sit store sammenhold og værdi. Midt i marts måned blev vores lokalsamfund lukket ned, fordi smitten steg. På trods af, at vi har ligget rigtig pænt i det meste af pandemien og så lige pludselig steg smitten, og vi oplevede at måtte lukke skoler og SFO. 

Heldigvis viste vores lokalsamfund sig fra den allerbedste side. Alle tog ansvar og vi stod sammen og fik banket smitten ned. Og nu er kurven knækket.

Det er heldigvis lykkedes os at vende kurven, så vi nu igen er et godt stykke fra den automatiske nedlukning af lokalsamfundet. Grænsen for lokal nedlukning er et testjusteret incidenstal på 250, og vi har nu i flere dage været under 100. Der er en klar tendens. På sundhedsmyndighedernes liste er vi gået fra at ligge i en kritisk rød zone til nu at ligge i grøn zone, og det betyder, at vi er uden risiko for lokal nedlukning i den allernærmeste fremtid.

Jeg er overbevist om, at det skyldes vores stærke fællesskab, og at alle har taget ansvar. Det har været fantastisk at opleve. Alle gør, hvad de kan, for at efterleve retningslinjerne, og hver dag lader flere tusinde rødovreborgere sig teste. Det er så flot gået. Jeg vil gerne takke alle, der har ladet sig teste – det er den mest effektive måde, vi kan stoppe smittekæderne på.

Samtidigt giver test også nye muligheder i den genåbning, som er i gang. Vi er kommet godt i gang med den lokale genåbning i Rødovre. Så der er lys for enden af tunnelen – vi har udsigt til at få vores gode, gamle liv tilbage. 

Men det er vigtigt, at vi holder fast. Vi har taget alle redskaber i brug i de seneste uger, og vi har fået banket smitten ned. Nu skal den blive dernede. Vi ved, at det kan gå meget stærkt med de nye virusvarianter. 

Den smitte, der er i Rødovre lige nu, er fortsat spredt over hele kommunen. Derfor skal vi fortsætte med at lade os teste.

Pas fortsat rigtig godt på jer selv.