God sommer

Nu er det ved at være tid til sommerferie, som skal tilbringes sammen med Jens og jeg vil fokusere alt min energi på skønne oplevelser med Jens, der jo dagligt må stå i baggrunden, fordi der altid lige er en vigtig opgave for Rødovre. Vi skal bl.a. fejre Jens fødselsdag i juli.

Nå jeg tænker på Rødover her inden sommerferien, så har det har været endnu et spændende forår med masser af gode initiativer.

De seneste år har været nogle svære år. Først skulle vi igennem nogle vanskelige år med corona med afstand og nedlukning. Og da vi så endelig troede, at det hele var slut – kom krigen i Ukraine med energikrise og inflation. Masser af vanskelige tider har fulgt i kølvandet på disse svære år. Men vi er kommet godt igennem sammen og jeg tror, at det i høj grad skyldes vores stærke fællesskab og Rødovres særlige DNA.

Det har været et travlt foråret, der har budt på mange vigtige drøftelser og beslutninger i kommunalbestyrelsen. Vi er bl.a. i gang med en spændende biodiversitetsplan, der er en af 50 forskellige indsatser, der skal medvirke til at opfylde vores klimahandleplan, der er den mest ambitiøse klimaplan vi nogensinde har haft med et CO2 neutralt Rødovre inden 2050.

Vi har også zoomet ind på udbygning af vores dagtilbud og skoler med to store lokaleanalyser, der hver især giver gode svar på, hvordan vi kan renovere og udvikle institutioner og skoler i de kommende år. Vi har også vedtaget en ny kultur- og fritidspolitik. Og så har DGI Storkøbenhavn lavet en spændende analyse af fremtidens idrætsfaciliteter i Rødovre, der viser hvordan vi kan udvikle vores idrætsfaciliteter, fordi idræt og kulturer en væsentlig del af vores fællesskab for børn og unge.

Lige nu sætter vi særligt fokus på mistrivsel hos børn og unge. Heldigvis har de fleste børn og unge det godt. Men dem, der har det svært – har det til gengæld meget svært. Og derfor bruger vi den kommende tid til at sætte fokus på mistrivslen blandet børn og unge. Vi samler de stærkeste kræfter på området til et topmøde i august, som bliver startskuddet til at finde nye veje til forandring. Vores ambition er at gøre en forskel for de børn og unge, som har det svært, fordi det er en helt særlig forpligtelse vi har, at hjælpe børn og unge, som har det svært. 

Rødovre er en fantastisk by med et fantastisk fællesskab. Og jeg vil her på falderebet sige tak til hele Kommunalbestyrelsen for et flot foråret med masser af gode initiativer for Rødovre. Tak for et virkelig godt og tillidsfuldt samarbejde, som jeg sætter meget stor pris på. Nu venter et spændende efterår med vigtige opgaver, som jeg ved alle vi gå til med stort engagement. Men inden skal vi alle på sommerferien og slappe af.

Tak til alle i Rødovre for at bakke op om Rødovre og for at være en aktiv del af vores fantastiske fællesskab. Rigtig god sommerferie til alle i Rødovre og tak for virkelig mange positive samtaler, møder og dialoger i tiden der er gået.

God sommer.

Bedste hilsner Britt