Årets ildsjæl er årets vigtigste pris i Rødovre

I mine snart 26 år i lokalpolitik har jeg været med til at træffe en del politiske beslutninger – både store og små. Selv om jeg i det store og hele har været meget tilfreds med de mange beslutninger jeg har været med til, så er der alligevel nogle beslutninger og initiativer som står meget stærkt i ens erindring.

En af de beslutninger er processen og vedtagelsen af vores frivillighedspolitik i 1999. Frivillighedspolitikken beskriver kommunens samarbejde med de frivillige sociale foreninger og vores ambition om at sikre en stor og god frivilligsektor inden for det sociale felt. 

Rødovre har et mylder af frivillige foreninger og aktive frivillige som hver eneste dag gør en fantastisk indsats for andre mennesker i Rødovre og jeg er fuld af beundring for denne indsats, fordi den betyder så meget for andre mennesker

For at hylde de frivillige ildsjæle uddeler Rødovre hvert år årets ildsjæl op til jul. Prisen er uddelt hvert år siden 1999 og i år uddeles prisen for 20. år i træk. 

Faktisk har Rødovres frivillighedspolitik 20. års jubilæum i år. 

Rødovre var den første kommune i landet med en frivillighedspolitik – den kom efter at Nyrup-regeringen gjorde det obligatorisk, at kommunernes socialforvaltninger skal samarbejde med de frivillige sociale foreninger. Faktisk kom en del af inspiration til denne lov fra Rødovre og vores samarbejde med de frivillige.

Årets Ildsjæl uddeles for at påskønne og øge opmærksomheden om det frivillige sociale arbejde i Rødovre. Prisen gives til en person, gruppe eller forening, der udfører frivilligt, ulønnet arbejde inden for social- og sundhedsområdet i Rødovre. 

Med årets ildsjæl kårer vi en person, en gruppe af personer eller en forening, som har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats inden for det frivillige sociale område

I år uddeles årets ildsjæl den 12. december kl. 18 på Ørbygård og jeg håber, at der kommer mange og fejrer årets ildsjæl i Rødovre – det er en helt speciel aften, hvor vi hylder alle de indstillede kandidater som alle har gjort en stor forskel og så fejrer vi årets ildsjæl og siger tusinde tak for den flotte indsats. 

Det er en magisk aften, hvor vi giver noget tilbage til dem, der arbejder frivilligt for andre mennesker og gør en kæmpe forskel – hver eneste dag – og så helt uselvisk.

Jeg elsker denne aften – ja faktisk så synes jeg, at Årets ildsjæl er årets vigtigste pris i Rødovre.

Jeg glæder mig til at uddele årets ildsjæl i Rødovre og jeg håber mange vil møde op og hylde de frivillige og årets ildsjæl for den flotte indsats.