25 års jubilæum i politik

Det har været nogle overvældende uger for mig her i starten af januar. Jeg har fejret mit 25 års jubilæum som lokalpolitiker i Rødovre og jeg har fejret det med at udgive en bog om socialpolitik. Samtidig med jubilæum og bogudgivelse har jeg igangsat en indsamling til gavn for udsatte børn og unge.

Og tænk at der er gået 25 år med kommunalpolitik! Det er næsten ikke til at fatte! Kommunen holdt en fantastisk reception for mig i kulturhuset Viften med mange gæster og flotte taler, som berørte mig dybt. Det var skøn mad og musik.

Overraskelse fra New York

Og min mand Jens og min gode ven, Todd Alsup fra New York havde arrangeret en overraskelse, så Todd kom til Rødovre for at spille og synge for mig. Jeg var meget rørt. Jan Hylleborg har lavet en flot video og man kan se Todd synge.

Socialpolitik

Rødovre er en fantastisk landsby på kanten af Kbh. Jeg brænder virkelig for udviklingen af hele kommunen. Men det er ingen hemmelighed, at jeg gennem alle årene har haft en helt særlig forkærlighed for socialområdet. Og i alle årene har jeg været så privilegeret at få lov til at arbejde med hele det store sociale område. Det er jeg meget taknemlig for.

Der findes givet mange definitioner på hvad begrebet socialpolitik betyder. For mig handler det om tryghed. Det er tryghed for den enkelte og familien at vide, at samfundet træder til og hjælper med at komme på fode igen, så livet atter kan leves.

En ordentlig kommune skal kendes på, hvordan vi behandler vore udsatte borgere. Og socialpolitik i Rødovre handler især om, hvordan vi fremtidssikrer, at alle borgere i kommunen fortsat føler dén tryghed, som er helt afgørende for, at det enkelte menneske kan fungere.

Jeg har i det seneste år brugt meget tid på at gennemgå mit socialpolitiske arbejde for at gøre status. Der var virkelig meget stof. 25 år er faktisk ret lang tid. Og til sidst valgte jeg at skrive det ned. Og så begyndte det at tegne til en bog.

Debatbog

En debatbog, som jeg håber, I har lyst til at tage imod, læse, blive inspireret af.
I kan læse den her

Jeg håber også, at jeg kan bidrage til, at mange har lyst til at deltage i debatten om, hvordan vi fremtidssikrer Rødovres flotte socialpolitiske indsatser. Fordi Socialpolitik er, hvad min nye bog handler om. Bogen hedder: ”De Stærke, de svage – fællesskab forpligter. Om 25 års socialpolitik i Rødovre”.

Jeg kigger 25 år tilbage. Og så skuer jeg frem i tiden. For at opstille nogle af de pejlemærker, der er nødvendige for at nå nye mål om 25 år. Jeg har også valgt at give en særlig plads til alle vores frivillige ildsjæle og til hverdagens helte. Fordi de alle og hver især betyder så meget for Rødovre – og for mig personligt.

I Rødovre skal vi altid skal sigte højt – for den bedste velfærdskommune skabes ikke af middelmådighed. Den skabes af et højt ambitionsniveau og en tro på, at det kan lykkes!

Også når det gælder de felter og områder, som mange i dag vurderer til at være urealistiske. Og det har altid været min og Socialdemokratiets ledestjerne her i Rødovre.

Jeg vil gerne takke alle, som har bidraget til at gøre mit jubilæum så fantastisk. Tusinde tak alle sammen for hilsner, besøg, gaver, bidrag til indsamlingen og for at tage godt imod min bog.